Ara

Okulumuz 2-A ve 3-J sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleri Fadime DİNÇER ve Bülent YALÇIN rehberliğinde Bilim Merkezi gezisi ile atölye çalışmaları yaptı. Atölye çalışmalarında yaptıkları etkinlikler ile harika bilgiler edindiler.

Çalışmada çocuklar kil üzerine yazı yazarak yazının nasıl icat edildiğini ve ilk yazıların nasıl yazıldığını öğrendi. Ayrıca bilim sokağında legolarla çeşitli yapıların maketlerini yaptılar.

Ara

Ülkemizde yaşanan şiddet olaylarının artması sebebiyle bu konuda farkındalık çalışmalarına devam edilmesi ve toplum bilincinin artırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda pek çok kurum ve kuruluş tarafından ortaklaşa yürütülen Kadına Şiddetle Mücadele Projesi kapsamında ki farkındalık çalışmalarına dair dokümanları siz değerli velilerimizin erişimine sunuyoruz.

Ara

Değerler eğitimine önem veren okulumuz " Çat Kapı " projesiyle öğrencilerimize değerler eğitimi veriyoruz. Her ay için belirlenen değerler eğitimi konusunu 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz drama yöntemiyle sınıf sınıf dolaşarak akranlarına anlatıyorlar. Bu ay ki konumuz  "Adalet".

Kas

4/C sınıfı öğrencilerinin kendi çabalarıyla yaptıkları kuş evlerini rengarenk boyayarak kış öncesi okul bahçesinde yer alan ağaçlara astı.  Hayvan sevgisi konusunda farkındalık oluşturmak için , okulumuzda ki ağaçlara 6 adet  kuş evi yerleştirdiler.

Kas

Okul rehberlik servisi tarafından hazırlanan "Çocuklara Sınır Koyma" adlı seminer velilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Seminerlerin ilerleyen zamanlarda ihtiyaç duyulan konularla devam edeceği  okul rehberlik servisi tarafından belirtildi.

Kas

"Sürdürülebilir Çevre Derneği" Konya Çocuk Çalıştayı 2 programı Tantavi Kültür Merkezi'nde, Meram Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Okulumuz öğrencilerininde davet edildiği program ilgiyle takip edildi.

Kas

"Bizim Şehrin Çocukları" adlı televizyon programına okulumuz 4B sınıfından 6 öğrencimiz katılmıştır.Çekimler Kelebekler vadisinde olmuştur.TRT ekibi okulumuzu da ziyaret etmiştir.

Kas

İtimat bakkaliyesi , 1. ve 2. Sınıf öğrencilerimize Kanka Karemel tarafından anlatıldı.

Kas

Konya Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr Selim DOĞAN tarafından Tübitak Bilim Söyleşileri kapsamında okulumuzda "İklim Değişikliği Etkileri" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılını okulumuzda şiir,yazı ve çeşitli etkinliklerle bir kez daha andık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz