T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - ŞEHİT İBRAHİM BETİN İLKOKULU

Şehit İbrahim Betin Kim?

HAYATI :

İbrahim Betin, 12 Ocak 1988 tarihinde Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesinde dünyaya gelmiş. İki erkek bir kız, üç kardeşin en büyüğüymüş.  Aslen Afyonkarahisarlı olan aile, inşaatçı baba Mehmet Betin'in işlerinden dolayı Konya'ya taşınmış. Şehidimiz bir yaşındayken aile Konya'ya gelmiş, diğer kardeşleri burada doğmuş.  İlkokulu Hakim Ömer Onsun İlköğretim Okulunda okuduktan sonra liseyi Fatih Endüstri Meslek Lisesi'nde bitirmiş. Bilgisayar Yazılımı bölümünden mezun olmuş. Ardından Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama (2 yıllık) bölümünü 2010 yılında tamamlamış. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü (4 yıllık) de okuyan Şehidimiz 2013 yılında da buradan mezun olmuş.  Ç

Annesine, "Anne ben asker olacağım" demiş. Biraz durduktan sonra da "Ben şehit olacağım " demiş. Sıkı bir çalışmanın ardından askeri okul sınavlarını kazanmış ve Ankara Beytepe'de, Jandarma Okullar Komutanlığı'nda eğitim almış. Yaklaşık sekiz ay aldığı eğitimden sonra Astsubay Çavuş İbrahim Betin olarak eğitimini tamamlamış. İlk olarak 2013-2015 yılları arasında Çorum'da Kıdemli Astsubay olarak görev yapmış. Çorum'daki görevinden sonra Hakkâri'ye tayini çıkmış. Yüksekova ve Çukurca'da görev yapmış.Bekâr olan Betin'in, 2 yıldan bu yana Hakkâri'de görev yapmış. 

29 Temmuz 2016 tarihinde Cuma Günü Hakkâri'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine düzenlediği saldırıda şehit düşen 8 askerden 29 yaşındaki Jandarma Kıdemli Üstçavuş İbrahim Betin'in acı haberi ailesine verilmiş. 

Rabbim bütün şehit ailelerine sabır versin. Bu vatan için toprağa düşen tüm askerlerimiz ile birlikte Şehidimizin de ruhu şad olsun. Vatan sağ olsun.

´Ben şehit olacağım´ Jandarma Kıdemli Üstçavuş İbrahim Betin, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit oldu. Şehit olacağını önceden hissetmiş olacak ki annesine, "Anne ben asker olacağım" demiş. Biraz durduktan sonra da "Ben şehit olacağım" demiş. Allah sizlerden Razı Olsun Mekanınız cennet Olsun İnşaallah.

01-07-2019
22-10-201822-10-2018

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.10.2018 - Güncelleme: 19.12.2023 07:59 - Görüntülenme: 2798
  Beğen | 6  kişi beğendi